Margit

‘Ik wil voelen dat ik leef!’ zingt Gabriela uit volle borst in een indrukwekkende scène in de film As it is in heaven.Haar lied is een lied van verlangen. Verlangen om helemaal aanwezig te zijn, zonder terughouding. Om het leven in volle kracht én kwetsbaarheid te ervaren. Naakt en met een open hart. Het had mijn lied kunnen zijn.

Wie ben ik? Ik ben een intense voeler en belever. Ik leer door te ervaren. Diepte? Ik houd ervan! Op zoek naar de onderste steen en wat dáár nog onder ligt. Regelmatig springik in 7 sloten tegelijk en kom daar dan enigszins verkreukeld, maar met een grote glimlach weer uit: Ja, ik lééf!!!

Intens voelen is soms heerlijk, maar soms ook pijnlijk. Geen dag zonder nacht, geen licht zonder donker… Het is voor mij steeds opnieuw de oefening om elk gevoel volledig te aanvaarden. Om een liefdevolle bedding te bieden voor alles wat in mij leeft.

Ooit zag mijn leven er anders uit. Ik woonde in mijn hoofd, ver weg van het verlangen in mijn hart en niet in contact met mijn lichaam. Na een flinke wake-up call in de vorm van een burn-out ben ik begonnen aan de grote afdaling: uit mijn hoofd, in mijn hart, mijn lijf en het leven. In contact met alles wat gevoeld wil worden. En met dat wat mijn hart van mij vraagt.

Daar onverbiddelijk trouw aan zijn is voor mij zowel een grote uitdaging als een geweldig spel. Het betekent dat ik soms het oude vertrouwde loslaat om ruimte te maken voor iets nieuws. Dat ik onconventionele keuzes maak. Dat ik mijzelf uitdaag om een stap te zetten in het ongewisse; niet wetend waarheen, koersend op de stem van binnenuit. Dat ik worstel, val en weer opsta. Doodeng en superleuk. Leven met de billen bloot, krachtig en kwetsbaar tegelijk.

In mijn werkende leven doe ik wat ik leuk vind en daarin ervaar ik veel overvloed. Ik woon en werk in een sprookjesachtig pand, waar ik mensen help om in hun lijf te landen, hun hart te openen en volledig trouw te zijn aan zichzelf. Dat doe ik via coaching, massagetherapie en allerlei workshops op het gebied van lichaamswerk, dans en tantra (www.bewustopweg.nl).

Daarnaast ben ik sinds 2008 met hart en ziel verbonden met Serendipity. Ik begeleid op dit moment de innerlijke ontdekkingsreis. Wat een feest om in het prachtige Andalusië samen met mensen op ontdekkingsreis te gaan. Met als centrale vragen: wie ben ik ten diepste? En hoe kan ik daar volop ruimte voor maken in mijn hart en in mijn leven?

Leef ik? Jazeker! Met grote bezieling. En jij? Wie weet ontmoeten we elkaar een keer. Gaan we lekker spelen en ontdekken. Ik zie ernaar uit!

Margit