Arthur

In mijn jeugd ben ik ontelbare keren met mijn ouders op vakantie naar Spanje geweest. Steeds weer als we met de auto de grens bij Frankrijk naar Spanje oversteken, gaat mijn hartje helemaal open. Ik ben stiekem altijd al verliefd geweest op Spanje… In het jaar ‘95/’96 ga ik op het eind van mijn studie Bedrijfseconomie een half jaar in Sevilla wonen. Daar ontstaat mijn liefde voor Andalusië. Wat een mensen, wat een cultuur, wat een passie! Ik weet zeker: hier zal ik ooit terugkeren.

Ondertussen bepaalt het leven haar eigen weg. Na mijn afstuderen ga ik al vrij snel bij Vodafone werken als financieel analist. Begin 2002 loop ik tegen een stevige burn-out aan. Mijn hoofd doet zeer en ik heb geen enkele energie meer. Het is in dezelfde tijd dat ik in aanraking kom met yoga, meditatie, chakra’s, familieopstellingen en dergelijke. Een hele nieuwe wereld van energie gaat voor me open. Ik krijg na verloop van tijd ook weer nieuwe energie en stel me ondertussen de vraag wat ik nu eigenlijk met m’n leven wil: Wat zijn mijn dromen? Waar word ik nou echt blij van?

Al vrij snel komt Andalusië weer om de hoek kijken. Ik vind het daarnaast heerlijk om met mensen bezig te zijn en dingen op te bouwen. Zo ontstaat bij mij het idee om innerlijke ontdekkingsreizen in de binnenlanden van Andalusië te gaan organiseren. Alles valt op z’n plek: ik kan dingen van de grond af aan op gaan zetten, ben veel met mensen bezig, met energie en ook nog in Andalusië… Dankzij de financiële, maar zeker ook morele, steun van twee vrienden en een re-integratiesubsidie begin ik in januari 2005 aan mijn droom.

Wat ooit aan de koffietafel begint als een idee wordt na verloop van tijd de vervulling van een droom, als in een mooi (kwa)jongensboek. Anderhalf jaar later organiseren we onze eerste reis. Ik heb tegenslag gehad, verkeerde keuzes en beginnersfouten gemaakt en mensen hebben me voor gek verklaard, maar steeds weer ben ik opgestaan en doorgegaan. Uiteindelijk heeft het geloof in mijn droom, samen met moed en doorzettingsvermogen mijn droom werkelijkheid gemaakt.

In eerste jaren na de oprichting van Serendipity heb ik de reizen algemeen begeleid. Ik heb in 6 jaar tijd ongelofelijk veel ervaring in het werken met energie opgedaan door alle fantastische, inhoudelijke begeleiders waar ik mee heb samengewerkt. Vanaf 2011 ben ik de spirituele reis ook zelf inhoudelijk gaan begeleiden.

De jaren erna ontwikkelen onze reizen zich, parallel aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo ben ik me meer bezig gaan houden met stilte, hetgeen tot de stiltereis heeft geleid. De Alchemist, het boek van Paulo Coelho, is een van de eerste boeken die ik heb gelezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mij heeft geïnspireerd om hiervoor een speciale reis op te zetten.

Sinds begin 2012 woon ik weer in Andalusië. Het voelt alsof ik mijn persoonlijke ontdekkingsreis van de Alchemist weer verder op ga pakken. Ik verheug me er enorm op om weer vele mooie avonturen mee te gaan maken in het door mij zo geliefde Andalusië. Het is mijn droom om in het Spaans te dromen en me geïntegreerd te voelen in Andalusië. Het is mijn missie om jou de magie van Andalusië te laten voelen en je diep te raken, om zo het wonder van het leven te beleven. Droom niet over het leven, maar leef je dromen…

Ik hoop je te mogen begroeten op één van onze avonturen!

Arthur