Ans

Op zoek naar een slaapplaats tijdens een alchemistenreis, loopt het halve dorp uit om ons te helpen. Er worden wat mannen uit het café gehaald door dorpsgenoten, de één heeft nog wel een broer met een huis, en de ander een neef. Weer een ander nodigt ons uit om in zijn auto in te stappen en mee te rijden naar de andere kant van het dorp. Daar werkt blijkbaar iemand aan de weg, die ook weer een broer heeft met een casa rural. Wachtend bij de dorpskerk, worden we opgehaald door weer een ander. Uiteindelijk komen we terecht op een plek met een ongelofelijk mooi landhuis. Dat is Andalusie: warm, hartelijk, behulpzaam. Met een grote glimlach kijken ze nieuwsgierig naar die groep Holandeses..

Wat kan ik genieten van de schitterende plekken waar we komen in Andalusië.. een landschap van tegenstellingen. De soms grillige natuur, afgewisseld met zeer nette en gestructureerde olijfgaarden, kleine kronkelweggetjes en gigantische rotspartijen. Bruisende rijke steden, en gezellige witte dorpjes, zee, watervalletjes, riviertjes en land.

Telkens als ik op reis ben in Andalusië voelt het als thuiskomen, maar nog “vreemd genoeg” om mij steeds weer kinderlijk te verbazen over de verrassende dingen op mijn pad. Vol enthousiasme deel ik dan ook vaak de emoties van de deelnemers: hun blijdschap over de prachtige plekken, het genieten van het heerlijke eten, de verbazing over de hartelijkheid van de Andalusiërs.

Op onze reizen in Andalusië kun je mij zowel als inhoudelijk als algemeen begeleider vinden, waarbij ik je graag wil uitnodigen om mee te gaan door het landschap en door je eigen innerlijke wereld. Al onze reizen vind ik prachtig, maar als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik een lichte voorliefde heb voor de avontuurlijke alchemistenreis, vooral vanwege de onverwachte en mooie plekken die ik dan tegenkom. Ik vind het een voorrecht om zo vaak in Andalusië te mogen zijn en zoveel mooie mensen (lees: jullie) te mogen ontmoeten.

Ook doe ik de reisvoorbereidingen vanuit Nederland en het grootste deel van de frontoffice voor Serendipity. En omdat ik van daaruit eigenlijk met al onze deelnemers contact heb voor en na de reis, voelt het net alsof ik met elke reis een beetje meereis.

In het Limburgse Puth, waar ik woon, heb ik mijn eigen praktijk voor coaching en holistic pulsing, Beminzicht, waar ik mensen graag bijsta in hun dagelijkse zoektocht.

Ans