Overeenkomsten en verschillen

Wij bieden drie soorten diepgaande retraites aan: de innerlijke ontdekkingsreis, de alchemistenreis en de stiltereis. Het zijn drie verschillende retraites met een aantal overeenkomsten en verschillen.

Overeenkomsten

Bij al onze retraites staat het leven vanuit je hart centraal. De overeenkomst tussen deze retraites is dat jouw grootste hartenwensen, diepste verlangens en stoutste dromen uitgebreid aan bod komen, zowel het ontdekken als het realiseren hiervan. Het is onze intentie bij alle retraites om jou diep in jouw hart te raken, om naar jouw kern te gaan. Thema´s die hiermee verbonden zijn: eigenwaarde, overgave, grenzen stellen, liefde, communicatie, intuïtie en levensmissie. Wij werken tijdens alle retraites met energie, wat een diepgaand effect heeft.

Deelnemers aan onze retraites ervaren de reis als intensief. De ervaringen werken lang door. Alle retraites zijn erop gericht om je specifieke handvatten mee te geven om de ervaringen te integreren in je dagelijkse leven. Alle reizen duren een week en zijn volledig verzorgd.

Verschillen

De bovengenoemde thema´s komen in iedere soort retraite op geheel eigen wijze aan bod: Tijdens de innerlijke ontdekkingsreis wordt elke dag een vooraf bepaald thema behandeld. Tijdens de stiltereis dienen deze thema´s zich vanzelf aan, in stilte, voor jou als individu in een voor jou passende volgorde. Tijdens de alchemistenreis bepalen het verloop van de reis en de thema’s die binnen de groep spelen welke onderwerpen in welke volgorde worden behandeld.

De stiltereis heeft een individueler karakter dan de innerlijke ontdekkingsreis en de alchemistenreis, wat echte groepsreizen zijn, waardoor er meer interactie en groepsdynamiek is.

Het verschil tussen de drie retraites zit voornamelijk in het ‘uiterlijke’ avontuur. De innerlijke ontdekkingsreis en de stiltereis hebben een vaste locatie; El Cerro de Hijar. Bij de alchemistenreis heb je geen vaste thuisbasis en ga je met de groep op zoek naar avontuurlijke plekken in de binnenlanden van Andalusië. Sommige mensen vinden het fijn om de rust van een thuisbasis te voelen en vanuit deze ontspanning de diepte van hun persoonlijke proces in te gaan. Anderen zoeken juist liever het avontuur op, om vanuit deze basis zichzelf verder te ontdekken.

Welke retraite past bij jou?

Een vaak gehoorde uitspraak van deelnemers aan onze retraites is: ‘Een retraite is een cadeau aan jezelf. Eigenlijk zou je jezelf jaarlijks zo´n spirituele APK dienen te gunnen.’ Het is onze ervaring dat veel mensen een diepgaande retraite spannend vinden. Of behoorlijk op kunnen zien tegen de gedachte dat er vele soorten (onverwachte) gevoelens op kunnen spelen tijdens een retraite. Gevoelens zoals verdriet, pijn, eenzaamheid en soortgelijke gevoelens die we eigenlijk niet willen voelen. Maar onder deze gevoelens zitten jouw vreugde, inspiratie, energie en passie en huppelt jouw hart van plezier. En zo ligt de weg naar vervulling van jouw hartenwensen, dromen en verlangens open. Alle gevoelens zijn onderdeel van de reis naar jouw hart. Het een kan niet zonder het ander…

Ben jij het waard om jezelf zo´n reis te gunnen? Voor veel mensen is dit een lastig te beantwoorden vraag. Enerzijds wil je dit natuurlijk dolgraag, anderzijds vind je het wellicht moeilijk om in jouw leven écht voor jezelf te kiezen.

Herken je dit? Vind je dit inderdaad lastig? En zou je graag het juiste gevoel bij jouw keuze willen hebben? Wil je weten welke retraite het best bij jou past? Kijk dan snel naar de details van de drie retraites en voel welke retraite jouw voorkeur heeft.

Mocht je hierover met ons van gedachten willen wisselen, neem dan contact met ons op. Je kunt contact opnemen met Ans of de begeleider van de reis van jouw voorkeur, door het e-mailadres op zijn of haar persoonlijke pagina aan te klikken.

De eerstvolgende innerlijke ontdekkingsreis is van 5 – 11 februari. De eerstvolgende alchemistenreis is van 12 – 18 maart.