Diepgaande retraite

Serendipity organiseert diepgaande retraites in Andalusië. Tijdens een retraite staat het leven vanuit je hart centraal. Wat zijn jouw grootste hartenwensen, dromen en verlangens, als alles mogelijk zou zijn? Stel je eens voor hoe het is om hier ruimte voor te maken in je dagelijkse leven, te beginnen met een week in Andalusië. Waar gaat het bij jou in essentie om? Wil jij vrijheid ervaren of ben je op zoek naar je ideale baan? Wil je ruimte voor jezelf hebben of wil je weten hoe het is om te genieten van de kleine dingen? Wellicht wil je de rust ervaren of wil je concreet iets doen wat je altijd al hebt willen doen? Of is het jouw verlangen om de liefde te beleven of een reis te maken naar een ver land. Of allemaal? Om weer verliefd te worden op het leven en te blaken van energie en levenslust. En vooral om met open hart in het leven te staan.

Onze retraites duren een week. Hoe zou het zijn om een week grondig aan de slag te gaan met al je hartenwensen, verlangens en dromen? Om hier niet alleen over te praten en te mijmeren, maar om deze waar te gaan maken in je dagelijkse leven. En om tegelijkertijd de gevoelens die loskomen op de weg naar jouw hart, toe te laten. Om de diepte van jouw gevoelens te raken. Wetende dat het één bij het ander hoort. Dat echte vreugde niet zonder echt verdriet kan. Dat onder angst vertrouwen zit. Dat onder boosheid kracht zit. En dat na het niet meer weten de inspiratie komt. Oftewel: om alle kleuren van de regenboog van het leven te ervaren en met hart en ziel te leven. Deelnemers aan onze retraites omschrijven de week vaak als intens, diepgaand en confronterend.

Wat doen we precies tijdens een retraite?

Tijdens onze retraites staan we iedere dag stil bij thema’s die rondom het leven vanuit je hart spelen. Wij werken met energie. Maak je makkelijk contact met je hart? Sta je stevig met beide benen op de grond? Durf je je diepste waarheid uit te spreken? Stel je makkelijk grenzen? Vertrouw je op je intuïtie? Dit zijn enkele voorbeelden van thema’s die centraal staan.

Bij iedere retraite komen deze thema’s op een geheel eigen manier aan bod. Bij de innerlijke ontdekkingsreis wordt er iedere dag een vooraf bepaald thema behandeld. Bij de alchemistenreis worden de thema’s per dag ingevuld. En bij de stiltereis dienen de thema’s zich individueel in het moment in de stilte aan. Bij iedere reis staat het toelaten van deze gevoelens en het aanreiken van praktische handvatten hoe hiermee om te gaan in het dagelijkse leven centraal. En vooral natuurlijk hoe je je grootste hartenwensen, diepste verlangens en stoutste dromen werkelijkheid laat worden…

Voor wie zijn deze retraites bedoeld?

Onze retraites zijn bedoeld voor mensen die vanuit hun hart willen leven. Mensen die met beide benen op de grond staan, jong van geest zijn en die voluit willen leven. Onze retraites zijn bedoeld voor mensen die hier echt voor kiezen! Misschien sta je op een kruispunt in je leven, wellicht dien je belangrijke beslissingen te nemen of gun je het jezelf gewoon om een week aandacht te geven aan wat er bij jou diep vanbinnen speelt. Bovenal heb je een open, nieuwsgierige houding en is het jouw intentie om de diepte in te gaan, op zoek naar jouw kern.

Sinds 2006 organiseren wij deze retraites in Andalusië. De ongerepte natuur van Andalusië is de bedding om met jouw persoonlijke proces aan de slag te gaan. Onze retraites zijn volledig verzorgd, om je zo min mogelijk af te laten leiden en je geheel te kunnen richten op jouw proces. Zo creëren wij voor jou de ideale omstandigheden om naar jouw essentie te gaan. De natuur, de locatie, het programma, de begeleiding: alles is erop gericht om jou diep te raken in jouw hart.

Voor meer inhoudelijke en praktische details over de drie verschillende type retraites: de innerlijke ontdekkingsreis, de alchemistenreis en de stiltereis. Voor overeenkomsten en verschillen van deze retraites, klik dan hier.

‘Droom niet over het leven, maar leef je droom’