Alchemistenreis

Het avontuur roept jou. Je voelt dat je aan de vooravond staat van een nieuwe fase in jouw leven. Een leven waarin je definitief voor jezelf gaat kiezen. Deze keuze vraagt om vertrouwen: durf jij de controle los te laten? Durf jij je over te geven aan de stem van jouw hart, de roep van jouw ziel, om helemaal voor jouw dromen te gaan? Wat staat jou nog in de weg?

‘Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.’
(De Alchemist, Paulo Coelho)

Voor wie is deze reis bedoeld?

Je wilt je droom leven, maar je weet niet hoe dit concreet te maken. Je hang naar avontuur wordt tegengehouden door: onverwerkt verdriet, angst, gebrek aan eigenwaarde, het gevoel dat je er alleen voor staat, onzekerheid, enz. Je kijkt ernaar uit om je weer te gaan verwonderen, om volledig te vertrouwen op jouw intuïtie, impulsen en op de stem van jouw hart. Je droomt over vrijheid, over een leven waarin je alles mag ontvangen wat jij nodig hebt voor jouw ontwikkeling en er dan ook echt helemaal voor te gaan! Een leven waarin je je helemaal mag overgeven aan de tekens op jouw pad en de controle steeds meer mag loslaten.

Het Alchemistenavontuur: zo binnen, zo buiten

Deze retraite is zowel een reis naar binnen als naar buiten. Je reist naar binnen om jouw droom tot leven te brengen en al die gevoelens en emoties aan te kijken die het verwezenlijken ervan in de weg staan. Je reist naar binnen om contact te maken met je hart. Om weer vertrouwen te krijgen in jezelf, in jouw authentieke manier en in jouw unieke waarheid. En om vanuit dit vertrouwen je over te geven aan het leven.

‘Want het leven is met jou, als jij jouw legende leeft.’ (De Alchemist, Paulo Coelho)

Op een speelse, prikkelende en diepgaande manier laten wij jou contact maken met jouw basis, jouw hart en jouw ziel, zorgvuldig inspelend op alles wat zich in jou en aan jou laat zien. Je kunt daarbij denken aan meditaties, lichaamsgerichte oefeningen, interactieve opdrachten, creatieve opdrachten en stiltemomenten.

Daarnaast reis je naar buiten. Op dag 1 reizen we per bus naar een authentieke Andalusische cortijo die vooraf door ons is gereserveerd. Hier zullen we twee nachten verblijven. Vervolgens ligt onze weg open en zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen. Samen met jouw mede-alchemisten trek je door de binnenlanden van Andalusië. Dat kan door oude romantische tijden te laten herleven en al wandelend door de natuur naar een volgend dorp te gaan. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer, een taxi of wellicht van een lift, aangeboden door de behulpzame Andalusische bevolking.

In onze zoektocht naar een volgende accommodatie is het onze intentie om twee nachten op één plek te verblijven. Maar als het leven iets anders met ons voor heeft, dan luisteren we daar naar. Al reizende gaan we erop vertrouwen dat alles wat ons pad kruist, ons iets te zeggen heeft of te brengen. Dat maakt van de reis naar buiten ook weer een reis naar binnen. Onze route en de plekken waar we terechtkomen weerspiegelen tevens ons innerlijk proces. De landkaart van Andalusië, de lokale bevolking en onze intuïtie zijn onze gidsen op deze bijzondere, avontuurlijke reis.

Praktisch

De alchemistenreis is voor iedereen met een gemiddelde conditie toegankelijk. Gezien de aard van de alchemistenreis is het raadzaam om licht te reizen, geen grote koffer met wieltjes mee te nemen maar bij voorkeur een backpack. Ook hier nodigen wij jou al uit om vooral te voelen wat je nu écht nodig hebt voor jouw reis.

Is dit avontuur de ideale reis voor jou en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, boek meteen of neem een optie. Meer informatie omtrent de opbouw van de reissom en welke zaken er allemaal zijn inbegrepen bij deze reissom vind je hier.