Algemeen

Sinds 2006 organiseren wij retraites in Andalusië. Deelnemers aan onze reizen ervaren de retraite als diepgaand en intensief. Om jou een onvergetelijke reis naar jouw hart aan te bieden hebben wij een aantal praktische randvoorwaarden gecreëerd, zodat jij tijdens jouw reis de diepte in kunt gaan.


Volledig verzorgde retraite

Om je zo min mogelijk af te laten leiden door randzaken, verzorgen wij onze retraites van a tot en met z. Dit betekent dat we op de dag van vertrek verzamelen op de in de reiskalender aangegeven luchthaven, of een hierbij dicht in de buurt gelegen plek. We vliegen vervolgens gezamenlijk met Transavia naar Málaga Aeropuerto. Bij aankomst in Andalusië staat er een bus met chauffeur klaar om ons naar de plaats van bestemming te brengen. We vliegen op het eind van de reis ook weer gezamenlijk terug vanaf Málaga.

Mocht je vanaf een ander vliegveld en/of andere data willen vertrekken of terugvliegen, neem dan even contact met ons op om te overleggen. Als je je ticket zelf inkoopt, ontvang je een korting van 250 euro op de reissom bij een retour.


Begeleiding & programma

We streven tijdens onze reizen naar een groepsgrootte van 4 tot 16 personen. Bij 4,5 of 6 deelnemers is er één begeleider, vanaf 7 deelnemers komt er een tweede begeleider bij. Dit wordt dan kort voor vertrek gecommuniceerd naar de deelnemers toe. De stiltereis heeft een minimum aantal deelnemers van 8.

Wij gaan zorgvuldig te werk om een zo veilig en vertrouwd mogelijke omgeving te kunnen bieden aan de deelnemers aan onze reizen. Hiervoor werken wij met een Code van Zorgvuldigheid. Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact met ons op.

Het programma is intensief en er is tegelijkertijd voldoende vrije tijd opgenomen om te kunnen ontspannen en gevoelens te laten bezinken. Er is meer dan voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Bij de innerlijke ontdekkingsreis is het tevens mogelijk om in je vrije tijd een reading of massage te boeken of, buiten het programma om, een individueel consult te doen bij een van de begeleiders.

Mocht het nodig zijn, dan kun je voor de reis een gratis skype-afspraak maken met de inhoudelijk begeleider van de reis om zo voor jezelf te bepalen of je mee op reis wilt. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Omstandigheden ter plekke

De temperatuur is overdag gedurende de meeste maanden van het jaar minimaal rond de 20 graden. Hier vind je meer informatie over de weersomstandigheden per seizoen.

Voor deelname aan het programma tijdens onze reizen gaan we uit van een normale conditie. Indien je te maken hebt met specifieke lichamelijke aandachtspunten, zoeken we ter plekke voor een passende oplossing, zodat je zoveel mogelijk mee kunt maken van het programma. Neem contact met ons op als je hier meer van wilt weten.

Maaltijden & gebruik alcohol
Tijdens de reis volgen we zoveel mogelijk het Andalusische ritme van de maaltijden. In de regel lunchen we uitgebreid, terwijl de avondmaaltijden iets lichter zijn. We eten vlees, vis of vegetarisch en met diëten en/of allergieën wordt rekening gehouden.

Tijdens onze retraites wordt geen alcohol geschonken. De reden is dat wij werken met (chakra)energie. Hierbij kunnen diepe gevoelens loskomen. Het gebruik van alcohol vertroebelt en dempt deze gevoelens. Dit kan ten koste gaan van de diepgang van jouw persoonlijke proces en van de veiligheid in de groep. Het gebruik van alcohol wordt vaak gezien als een manier om te genieten. En dat kan het ook zijn. Wij willen je tijdens onze retraites de mogelijkheid geven te ervaren hoe het is om ook zonder alcohol intens te genieten.


Na de reis

Tijdens de reis laat je veelal je gebruikelijke bezigheden los. Daarom is het belangrijk om na de reis voldoende tijd en ruimte voor jezelf te nemen zodat je geleidelijk kunt omschakelen naar je dagelijkse leven. Wij raden je daarom aan na de reis twee dagen zo min mogelijk verplichtingen te hebben om de reis te kunnen laten bezinken.

De reizen zijn erop gericht om je voldoende handvatten mee te geven om de ervaringen na de reis te integreren in je dagelijkse leven. Desondanks kan het pittig zijn om de draad weer op te pakken in de hectiek van alledag. Bij veel deelnemers blijft de behoefte bestaan aan specifieke aandacht na de reis. Mocht je dan ook behoefte hebben aan aanvullende gesprekken, dan kun je uiteraard bij één van onze begeleiders terecht voor nadere consulten.

Tevens organiseren wij de Verdiepingsdag in Baarn. Dit is een super inspirerende dag, waarbij je de ervaringen uit de reis verder integreert in je dagelijks leven. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor mensen die hebben deelgenomen aan onze reizen.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Ans via info@serendipity-reizen.nl of mail direct naar het e-mailadres van een van onze begeleiders om een afspraak te maken.


Tot slot

Onze reizen staan in het teken van leven vanuit je hart. Vanaf het moment van vertrek kun je je aandacht volledig richten op al het moois dat je toekomt tijdens jouw avontuur. De ontspannen sfeer, de prachtige omgeving en het afwisselende programma maken een reis met Serendipity tot een intense en onvergetelijke ervaring die vaak een diepgaand en blijvend effect heeft op de deelnemers.

Geef je over, laat je verwachtingen los en geniet van wat je toevalt…