Laat het weer je inspireren!

In hoeverre is het weer bepalend voor jouw keuze om op reis te gaan met Serendipity? Als je mocht kiezen tussen een reis in juli of een reis in februari, wat zou je dan doen? Juli lijkt zo logisch en aantrekkelijk; gegarandeerd hoge temperaturen, zonnig, blauwe lucht, zwoele avonden. Terwijl het in februari maar afwachten is. Ook dan kan het zonnig en droog zijn. Maar het kan ook bewolkt zijn, regenachtig, windstil, stormachtig, zacht en koud. En misschien heb je juist deze onvoorspelbaarheid nodig om werkelijk tot jezelf te komen. Sta eens stil bij de keuze die je maakt.


Herfst / Winter

De Andalusische herfst en winter vallen als het ware samen. Ze beslaan de maanden november t/m februari. Het is de periode die uitnodigt om naar binnen te gaan, te verdiepen en wijsheid te integreren in je leven. De frisse nachten wijzen je op de warmte die je in je hebt. De regenbuien laten alles wat stoffig is verdwijnen en ze geeft het kind in jou de gelegenheid om in haar plassen te springen. Laat je verrassen door de kracht van de winter. Laat de gure wind door je haren waaien en al je dwingende gedachten meenemen. Verstil in de windstilte en laat de zon jouw donkere kanten in het licht zetten. En ook in de winter kan de temperatuur aangenaam zijn. Zie het als een geschenk waarmee je jouw harde buitenkant kunt verzachten. Geef je over aan de grillen van de winter. Hij geeft jou het weer dat je nodig hebt. Durf je daarop te vertrouwen?


Lente

De Andalusische lente, die soms zelfs al in februari begint en tot en met mei aanhoudt, staat in het teken van naar buiten treden, van jezelf openen als een bloem. De zon laat de besneeuwde toppen van de Sierras smelten. Wat vastzat in het ijs, mag weer vrijelijk stromen. De steeds krachtiger wordende stralen van de zon wijzen jou op de kracht in jou die zich wil ontplooien. Het is de periode van nieuw leven, van duizenden wilde bloemen, van geboorte. Wat staat er in jou op het punt geboren te worden? Maak gebruik van de energie van de lente als je ‘opnieuw’ wilt beginnen of als datgene wat je zolang hebt weggestopt het levenslicht weer mag zien.


Zomer

De traditionele feesten in Andalusië vinden voornamelijk plaats in de zomer want de lange Andalusische zomer, die de maanden juni t/m oktober beslaat, is bij uitstek de periode om het leven te vieren. Laat het hectische Nederlandse leven even voor wat het is. Wissel de agenda-cultuur in voor het mañana-gevoel. In de stralende zomerse zon hoef je er alleen maar voor jezelf te zijn. Dat is de enige zorg die je hebt. De hitte vraagt je om te vertragen. Het zomerweer vraagt je om je over te geven aan haar ritme. Alleen dan zul je de ruimte in jezelf vinden om weer adem te halen. En tijdens de zwoele avonden zal het monotone doch magische geluid van de krekels je helpen om je verlangens en dromen nieuw leven in te blazen.