De kracht van Andalusië

Andalusië, in de tijd van de Moorse overheersing ‘al-Andalus’ genoemd, is een autonome regio, gelegen in het uiterste zuiden van Spanje. Andalusië staat van oudsher bekend om haar specifieke cultuur: de wortels van de flamenco, de locale sherry, haar vele feesten (ferias) en haar overheerlijke tapas. De natuur is ongerept en de mensen beheersen de kunst van het genieten. De rijke Moorse invloeden zijn duidelijk terug te zien in het karakter van Andalusië. Bekendere steden in Andalusië zijn Sevilla (hoofdstad), Granada, Córdoba, Cádiz, Jerez de la Frontera en Málaga.


Ongerepte natuur

Om een diepgaande retraite van Serendipity te ondergaan is een veilige bedding onontbeerlijk. Andalusië is dé ideale plek hiervoor. De ongerepte natuur is de basis om de diepte van jouw persoonlijke proces in te gaan. Vanuit onze liefde voor Andalusië kiezen wij voor dit prachtige gebied. Ruige rotspieken met sneeuw in de winter, lieflijk glooiende heuvels met in het zonlicht schitterende meren en riviertjes, eindeloze vergezichten die je het gevoel geven op het dak van de wereld te staan, onontdekte stranden en baaitjes, authentieke witte dorpjes, als broodkruimels verspreid over het landschap.

De symboliek van de diversiteit van de natuur is een metafoor voor de diversiteit van gevoelens die door jou heen wil komen. De pieken en dalen van de bergen, het stromen van het water, de magie van het steeds veranderende landschap, de kracht van de zon: de pure, ongerepte natuur van Andalusië is als een spiegel voor jou en jouw gevoelens. Van glooiend naar grillig, van groen naar verdord, van rauw naar puur, precies zoals jouw proces tijdens de reis…


Kunst van het genieten

Andalusië is een gebied van rust en ruimte, waar de mensen genieten van de kleine dingen in het leven. De kracht van de eenvoud in een decor van pure natuur. De tijd nemen voor een kopje koffie (‘un cafelito’) of een lekker visje (‘pescadito’), de dingen met liefde en aandacht doen. Leven in plaats van overleven. Vertrouwen in plaats van angst. Het leven in het moment, het leven zien als een avontuur van verwondering. De openhartigheid van de mensen raakt je meteen. Andalusië is een plek waar de passie voor het leven duidelijk voelbaar is.

El paraíso es en Al-Andalus como la novia que, tras descubrirse, ofrece belleza y fragante aliento. Es su boca, de hermosos dientes, la que ilumina sus mañanas y con sus labios, de rojo intenso, los que dan negrura a sus noches. Grito: “¡Ay, cuánta es mi pasión por Al-Andalus!”

(Ibn Jafaya, Diwan)

Het paradijs is in Andalusië zoals je geliefde die, nadat je haar ontdekt hebt, schoonheid biedt en een vluchtige geur. Het is haar mond met schitterende tanden die oplichten in de morgenstond. En met haar lippen, van intens rood, donkerte geeft aan haar nachten. Ik schreeuw het uit: “Ah, hoe groot is mijn passie voor Andalusië!”