El Cerro de Hijar

Onze ‘ground base’ voor de innerlijke ontdekkingsreis en de stiltereis is het rustieke ‘El Cerro de Hijar’. Deze plek ligt middenin het natuurpark La Sierra de las Nieves, boven in de bergen, en behoort tot het witte bergdorpje Tolox, op zo’n 50 kilometer van Málaga. El Cerro de Hijar is de ideale plek om een diepgaande retraite te ondergaan. De persoonlijke aandacht van het personeel, het goed verzorgde eten en drinken, jouw comfortabele kamer, de rust en ruimte die de omgeving uitstraalt en de krachtige energie van de plek zorgen ervoor dat je je volledig kunt richten op jouw persoonlijke proces.


Balkon waar de stilte woont

Vanaf het dorpje Tolox slingeren we enkele kilometers omhoog. Na de laatste bocht verschijnt als een oase hotel El Cerro de Hijar. Deze plek, ver weg van de dagelijkse hectiek, ademt rust uit en ruimte. Een onbeschrijflijk mooi uitzicht over de bergen van La Sierra de las Nieves en in de verte de toppen van de Sierra Nevada en de zee, mystieke zonsopgangen, de geur van dennenhars, rozemarijn en bloemen in de lucht. ´Un balcón donde habita el silencio,’ wordt het door de lokale bevolking genoemd; ‘een balkon waar de stilte woont.’

Het hotel is door de huidige eigenaars gebouwd op de ruïnes van een verlaten huis, met alle aandacht voor plaatselijke sfeer en materialen, de Moorse geschiedenis en de natuurlijke omgeving. De kamers zijn ruim en comfortabel, met ieder een eigen karakter. Voor het programma in groepsverband maken we gebruik van diverse ruimtes binnen en/of buiten in de tuin.

De eigenaars runnen het hotel op een gastvrije manier, als ware je een gast in hun eigen huis. En dat voel je aan alles. De sfeer is ongedwongen. Het eten is culinair hoogstaand én gezond en bestaat voornamelijk uit lokale ingrediënten. De plek, de mensen, de aandacht: El Cerro de Hijar voelt als een warm bad.


Balans tussen inspanning en ontspanning

Het programma van onze retraites wordt door onze deelnemers als intensief ervaren. Daarom is het belangrijk om gedurende de retraite momenten van rust voor jezelf te nemen. El Cerro de Hijar heeft diverse mogelijkheden om individueel te genieten. Zo kun je ontspannen in de sauna en de jacuzzi, met spectaculaire uitzichten over bergen en dalen, of je laten verwennen met een massage.

Er zijn verschillende plekjes om uit te rusten, te schrijven, een boek te lezen. En wil je wat actiefs doen, dan ga je een stuk wandelen in de prachtige bergen of neem je een duik in het zwembad.

Kijk hieronder voor een weergave van El Cerro de Hijar in foto’s.